بهترین پک

۳ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

تا قبل از سال 1300 در هیچ جایی از ایران رنگ به شکل صنعتی که امروز می‌شناسیم تولید نمی‌شد؛ استادکاران در صنایع مختلف با استفاده از مواد گیاهی و معدنی از طریق روش‌های سنتی رنگ‌های متنوع را تولید کرده و در ساختمان‌ها، لباس‌ها، فرش‌ها و دیگر وسایل به کار می‌گرفتند. در سال 1318 در اثر افزایش روابط کشورهای اروپایی با ایران و سفر صنعتگران به این کشورها، اولین کارخانه رنگ در ایران با نام شرکت رنگ‌سازی ایران با هدف تولید رنگ‌های روغنی شروع به کار کرد.

این کارخانه تا سال‌ها رنگ‌های روغنی را با استفاده از رنگ‌های پودری و گیاهی تولید می‌کرد و به دلیل محدودیت تولید نتوانست پاسخگوی نیاز صنایع مختلف کشور باشد. در سال‌های بعد با شکل‌گیری شرکت‌های مختلف و توسعه کارخانه‌های رنگ در سراسر کشور، اوضاع برای رنگ‌های صنعتی بهتر شده و گونه دیگری از رنگ‌ها مانند رنگ‌های پلاستیکی یا رزین‌ها به خطوط تولید افزوده شدند.

در سال 1338 شرکت پخش رنگ تهران توسط سید محمد کمال تاسیس شد تا گامی بزرگ در جهت پیشرفت صنعت رنگ‌سازی در کشور باشد. این شرکت در شرایطی شروع به کار کرد که محدودیت مواد اولیه بسیار زیاد بود و تولید داخلی نیز با مشکلات فراوانی دست‌وپنجه نرم می‌کرد؛ اما تلاش آقای کمال و کارکنان این شرکت باعث شد که صنعت رنگ ایران پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای پیدا کرده و نیاز داخلی تا حد زیادی پوشش داده شود.

جایگاه شرکت رنگ تهران در پیشرفت صنایع رنگ سازی کجاست؟

تا قبل از تاسیس این شرکت تولید داخلی تنها محدود به برطرف کردن نیاز برخی شرکت‌های خاص می‌شد و رنگ‌های روغنی اصلی‌ترین محصولات کارخانه‌های رنگ‌سازی بود. بعد از افتتاح این شرکت، به دلیل ارتباطی که بین موسسان و شرکای خارجی وجود داشت، جان تازه‌ای وارد رگ‌های صنعت رنگ در ایران شده و محصولاتی جدیدتر و متنوع‌تر به بازار عرضه شدند.

این شرکت از سال 1338 با هدف افزایش تولید داخلی و تنوع‌بخشی به محصولات موجود در داخل کشور شروع به کار کرد و بعد از انقلاب یعنی در سال 1359 با مدیریت مرحوم سید اصغر کمال وارد مسیری کاملا تازه شد که کیفیت رنگ‌های تولیدی در صنایع رنگ کشور را به حد قابل‌توجهی بهبود داد.

شرکت پخش رنگ تهران تهران بیشتر از نیم‌قرن است که در حوزه تولید و پخش انواع رنگ‌های اتومبیلی فعالیت می‌کند و در حال حاضر محصولات متنوعی را به بازار عرضه می‌کند.

چرا پخش رنگ تهران ؟

در میان محصولات مختلف شرکت پخش رنگ تهران می‌توان انواع حلال‌ها، مواد اولیه، رزین‌های تزئیناتی، رنگ‌های اتومبیلی، ساختمانی و صنعتی و تجهیزات مختلف رنگ را پیدا کرد. به همین دلیل می‌توان گفت مزیت اصلی خرید از این شرکت این است که شما برای تهیه مواد اولیه و ابزارآلات موردنیاز خود نیازی به مراجعه به محل دیگری ندارید و می‌توانید به‌راحتی همه کالاها را در کمترین زمان ممکن تهیه کنید.

خرید از این فروشگاه مزیت‌های دیگری نیز دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • امکان ارسال سریع

موجودی کالا در انبارهای بزرگ این شرکت به‌صورت مرتب چک و به‌روز می‌شود. به همین دلیل کمتر کالایی را می‌توان پیدا کرد که در این فروشگاه موجود نباشد. با توجه به این موضوع رنگ تهران به‌راحتی می‌تواند محصولات درخواستی مشتریان را تامین کرده و در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به سایر رقبا به دست آن‌ها برساند.

  • ضمانت کیفیت محصولات

این شرکت با انواع برندهای تولیدکننده رنگ در داخل و خارج از کشور همکاری کرده و همواره تلاش می‌کند که باکیفیت‌ترین محصولات را به مشتریان خود ارائه دهد. شرکت‌های مطرح داخلی مانند رنگ سحر، رنگ اطلس، روناس، گیتی آسا، رنگین زره و ده‌ها برند برتر دیگر محصولات خود را در فروشگاه این شرکت عرضه می‌کنند. علاوه بر این در محصولات موجود در این فروشگاه نام برندهای معتبر خارجی مانند بتا کالر ایتالیایی، پیک ترکی و… نیز به چشم می‌خورد.

  • طیف گسترده محصولات و برندهای رنگ

این شرکت در زمینه‌های مختلف تولید رنگ فعالیت کرده و تقریبا برای هر کاربردی محصولی در میان تولیدات خود دارد. به همین دلیل هم هست که طیف گسترده‌ای از صنایع و افراد می‌توانند برای خرید رنگ از این فروشگاه اقدام کنند.

علاوه بر این همکاری با برندهای متعدد باعث می‌شود که کمبود محصولات از طریق سایر شرکت‌ها تامین شود تا شما بتوانید در کمترین زمان نیاز خود را برطرف کنید. تولید تجهیزات رنگی مختلف مانند قلم‌مو، لیسه، غلتک و… نیز باعث می‌شود که شما برای تامین تجهیزات موردنیاز خود نیز از فروشگاه خارج شده و در یک سبد خرید همه محصولات موردنیاز خود را تامین کنید.

 

  • bestpak bestpak
  • ۰
  • ۰

استفاده از رنگ صنعتی دو هدف عمده دارد:

  • استفاده از رنگ های صنعتی از یک سو در جهت ایجاد محافظت از وسایل مختلف صنعتی مانند تجهیزات یک کارخانه پتروشیمی، در برابر ضربه، عوامل محیطی و شیمیایی و… است.
  • از طرف دیگر هدف استفاده از رنگ های صنعتی می تواند زیباسازی محیط کار نیز باشد و یا حتی ایجاد ارزش افزوده برای تجهیزات.

کاربرد های رنگ صنعتی

  • مصارف ساختمانی: شامل محصولات معماری، سیستم های مهندسی سقف و ستون
  • ساخت وساز: شامل ابزار، تجهیزات سنگین و قطعات زیربنایی
  • ظروف بسته بندی: ازقبیل ظروف کنسرو، ظروف تجاری و پلاستیکی
  • تجهیزات تولیدی: مانند ماشین آلات صنعتی

به طور کلی نمونه های زیادی از کاربرد های رنگ صنعتی در محیط اطراف ما دیده می شود. اطلاعات بیشتر در این زمینه را می‌توانید در مطلب دیگر ما با عنوان کاربرد های رنگ صنعتی مطالعه کنید.

کاربرد های رنگ صنعتی | شرکت پخش رنگ تهران

نکات مهم در اجرای رنگ صنعتی

برای دستیابی به یک نتیجه کار موفق باید نکات مهمی را پیش از شروع فرآیند اعمال رنگ رعایت کرد. این موارد کمک می‌کنند تا انطباق رنگ اجرا شده با سطح مورد ما بیشتر شده و جلوه ی بهتری نیز پیدا کند. در زیر به دو مورد از این موارد اشاره خواهیم کرد.

انتخاب رنگ مناسب

 رنگ را می توان با ویژگی های مختلفی مورد سنجش قرار داد که در زیر به چند نمونه از آن اشاره می کنیم.

  • ثبات رنگ: رنگ باید ظاهری یک نواخت و بدون توده داشته باشد.
  • ویسکوزیته (مقاومت مایعات در برابر جاری شدن): یکی از بارزترین خصوصیات رنگ است و بر پایداری و کاربرد آن تاثیرگذار است. ویسکوزیته، نشان دهنده قوام محصول است و دمای محیط بر آن تاثیر می گذارد.
  • وزن مخصوص یا چگالی رنگ: وزن مخصوص در واقع نسبت وزن به حجم است و از جمله اطلاعات مهم است و هرچه رقم بالاتری را نشان دهد، بازدهی پایین تری خواهد داشت.
  • ظرافت سنگ زنی: پراکندگی خوب رنگدانه ها و مواد چسبی، کیفیت رنگ را تضمین می کند. این ویژگی هرچه بیش تر باشد کاربرد و سطح قابل رنگ کردن را افزایش می دهد.
  • محتویات جامد رنگ برحسب وزن و یا حجم: درصد کل رنگدانه و مواد چسبی را مشخص می کند که بر هزینه و کیفیت رنگ تاثیر می گذارد.
  • عمر محصول: در رنگ های دو جزئی مدت زمانی که می شود از محصول آماده شده پس از ترکیب و مخلوط شدن استفاده کرد، اهمیت زیادی دارد هر چند به عوامل محیطی نیز بستگی دارد.
  • خشک شدن: در طول خشک شدن کامل یک رنگ، مراحل متفاوتی به دلیل تبخیر به مرور حلال ها و واکنش های پلیمرازیسیون، اتفاق می افتد. ساعت خشک شدن محصول معمولا بر روی بسته بندی رنگ مشخص شده است.

علاوه بر ویژگی هایی که رنگ باید داشته باشد عوامل دیگری نیز در انتخاب مناسب ترین رنگ دخیل هستند که در پایان مطلب به آن ها خواهیم پرداخت.

آماده سازی سطح بستر

برای این که یک روکش و یک رنگ صنعتی محکم بماند، بستر و سطح زیرین آن باید کاملا تمیز باشد. اگر سطح زیرین کاملا از گردوغبار، مواد شیمیایی و سایر آلاینده ها پاک نشده باشد، پوشش صنعتی به احتمال زیاد، به زودی خراب می شود.

تمیز کردن سطوح زیرین رنگ صنعتی از آسیب هایی مانند تاول زدن، شکستن و خوردشدن رنگ و ازبین رفتن چسبندگی جلوگیری می کند.

نحوه اجرای رنگ های صنعتی

هر روشی که انتخاب می شود باید ابتدا از پرایمینگ آغاز شود. استفاده از آغازگر به پوشاندن درزها و معایب سطح زیرین کمک می کند تا روش اجرای رنگ صنعتی، بهترین نتیجه را داشته باشد.

در این مرحله پس از انجام زیرسازی و یا پرایمینگ، با توجه به سطح و رنگ، یکی از روش های اجرای رنگ صنعتی که توضیح داده خواهد شد، انتخاب می شود.

مرحله خشک شدن یا پخت رنگ

روش های سخت و سریع پخت و خشک کردن می تواند پوشش های صنعتی را ضعیف کند..

هر پوشش صنعتی دارای یک برگه اطلاعات محصول است که روش های صحیح خشک کردن و پخت محصول را برای رسیدن به نتیجه مطلوب مشخص کرده است و در این زمینه بهتر است طبق دستورالعمل پیش رفت.

بازرسی

در پایان هر فرآیندی، قطعات باید بررسی شوند تا اطمینان حاصل شود که پوشش با پارامترهای قابل قبول مطابقت دارد. در این زمینه می توان موارد زیر را مورد سنجش قرار داد.

  • ضخامت رنگ: این بخش بستگی به ترکیب و نوع اعمال رنگ دارد. هر رنگی باید با توجه به ضخامت تعیین شده در برگه راهنما اعمال شود.
  • ظاهر رنگ: پس از خشک شدن رنگ، فیلم باید صاف، یک نواخت و براق باشد بدون نقص و ایرادی.
  • خراش پذیری: مقاومت بیش تر یا کم تر در برابر خراش، به سختی رنگ مربوط می شود. استفاده کم تر از افزودنی ها، این ویژگی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
  • براقیت: رنگ می تواند براق، مات، نیمه مات و یا ساتن باشد که در بسته بندی رنگ کاملا مشخص شده است.
  • چسبندگی: نشان دهنده میزان چسبندگی رنگ به سطح زیرین است که یکی از مهم ترین عوامل در کارایی رنگ محسوب می شود.
  • مقاومت در برابر آب و هوا: نشان دهنده ی مقاومت رنگ در برابر شرایط مانند تابش آفتاب، رطوبت، اشعه ماوراء بنفش و … است که می تواند در یک آب وهوای مصنوعی مورد آزمایش قرار بگیرد.
  • قدرت پوشش دهی: نشان دهنده ظرفیت پوشش رنگ است که با سنجش ضخامت لایه اعمال شده تعیین می شود.
  • زرد شدن: این مورد بیش تر در رنگ های سفید و روشن دیده می شود و نشان دهنده زنگ زدگی در طول مراحل تبخیر است و موجب می شود سطح در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار بگیرد.
  • مقاومت در برابر ضربه، خراش و سایش: این ویژگی طی آزمایشاتی مشخص می شود.
  • سختی: سختی رنگ توسط ابزارهایی مخصوص قابل اندازه گیری است.
  • مقاومت در برابر حرارت شدید: برای محیط هایی با این ویژگی باید رنگ به درستی انتخاب شود چراکه در غیر این صورت رنگ، به سرعت ترک خورده، تغییر رنگ پیدا کرده و از بین می رود.

روش های اجرای رنگ های صنعتی

برای اجرای رنگ های صنعتی چندین روش وجود دارد که ما این جا به پرکاربردترین آن ها اشاره می کنیم:

  • اسپری هوا

استفاده از اسپری هوا برای اعمال رنگ، یکی از بهترین روش های رنگ زنی است. در این روش رنگ توسط یک اسپری و توسط فشار هوا بر روی سطح افشانه می شود.

برای این منظور اسپری و یا رنگ پاشی باید انتخاب شود که فشاری قابل تنظیم و الگوهای مختلفی را ارائه دهد. این روش یک پایان  کار صاف و حرفه ای را بر روی سطوح مختلف امکان پذیر می کند.

  • غلطک

استفاده از غلطک زمانی مفید و موثر است که سطح زیر رنگ، صاف و یک دست باشد. زمان استفاده از غلطک، رنگ به صورت موثر و سریع بر سطح اعمال می شود.

انواع مختلف غلطک برای کاربردهای مختلف وجود دارد. به عنوان مثال برخی غلطک ها برای رنگ گذاری و برخی مخصوص از بین بردن هوای به دام افتاده در زیر رنگ ارائه شده اند.

  • غوطه وری

این روش در برخی پروژه های صنعتی که ممکن است مواردی نیاز به پوشش کامل داشته باشند، می تواند مورداستفاده قرار بگیرد. پوشش غوطه ور با رنگ های ضخیم با کیفیت چسب قوی، بهترین نتیجه را می دهد.

  • قلم مو

این روش یک روش کلاسیک و البته خوب است. در برخی از موارد تنها این روش، شما را به نتیجه خواهد رساند.

برای این مورد قلم موهای مختلف از نظر سبک، اندازه، زاویه و نوع مو در دسترس است. با داشتن یک تکنیک خوب، قلم مو می تواند یک پروژه ی صنعتی را با موفقیت به اتمام برساند.

اجرای رنگ صنعتی با قلم مو | شرکت پخش رنگ تهران

  • اسپری بدون هوا

در این روش، رنگ با فشار بیش تری نسبت به اسپری هوا، به بیرون رانده می شود. این روش برای سطوح بزرگ مناسب است و همچنین پوشش های ضخیم تری را ایجاد می کند.

عوامل کلیدی برای انتخاب بهترین فرمول رنگ برای سطح موردنظر

علاوه بر ویژگی های کلی که هر رنگ باید داشته باشد، برای داشتن یک فرمول پوششی که کاملا با قطعات و محیط زیرین خود مطابقت دارد نیازمند توجه به ملاحظاتی است که به آن ها اشاره خواهد شد.

  • شناسایی بستر

بسته به بستر، فرمولاسیون ایده آل پوشش صنعتی ممکن است به مواد آکریلیک، اورتان، اپوکسی یا سایر مواد نیاز داشته باشد. بر طبق شرایط و شکل بستر، روش ها و مواد مختلف ممکن است کاربردها و نتایج مختلف را ارائه دهند.

در این مرحله سازندگان رنگ می توانند با استفاده از آغازگر مناسب و یا افزودن سایر افزودنی ها به چسبندگی و یا افزایش سایر خواص، کمک کنند.

  • در نظر گرفتن محیط کاری

عوامل محیطی نیز در انتخاب رنگ و نیز افزودنی های لازم تاثیرگذار هستند.

روکش های صنعتی به محیطی باثبات، تمیز و در شرایط دما و رطوبت خاص نیاز دارند. قرار گرفتن در معرض گازهای شیمیایی، پاشش ها و آلاینده ها در طول روش های اجرای رنگ صنعتی و یا خشک شدن آن، می توانند پوشش را از نظر شیمیایی تغییر دهند، بنابراین قبل از اعمال رنگ باید مورد توجه قرار بگیرند.

  • شناسایی فرآیند

بهتر است پیش از انجام هرگونه کاری تمام فرآیند شامل روش اجرای رنگ صنعتی، خشک و پخته شدن رنگ، تجهیزات پخت وپز و تجهیزات کنترل شناسایی و پیش بینی شوند.

  • خواص پوشش های صنعتی

هر نوع رنگ و پوشش صنعتی ممکن است خواص مختلفی داشته باشد و در زمینه خاصی کاربرد بیش تری را ازخود نشان دهد.

به عنوان مثال پوشش اپوکسی طیف گسترده ای از مواد شیمیایی و ضربه های فیزیکی را تحمل می کند و یا پوشش های مبتنی بر آب فرآیندی ایمن تر دارند اما خطر خوردگی را افزایش می دهد.

تجهیزات لازم برای انجام روش های اجرای رنگ صنعتی

برای انجام استاندارد رنگ صنعتی بهتر است علاوه بر تجهیزات متناسب با هر روش از ملزومات زیر نیز کمک گرفته شود.

  • استفاده از کلاه ایمنی استاندارد
  • استفاده از لباس ایمنی استاندارد
  • استفاده از دستکش استاندارد با سایز مناسب

منبع: رنگ تهران

  • bestpak bestpak
  • ۰
  • ۰

رنگ ترافیکی چیست

همه ما خطوطی را که بر روی آسفالت جاده ها یا کف پارکینگ ها به عنوان راهنما یا جداکننده لاین ها کشیده شده است، دیده ایم.

این خطوط دربرگیرنده اطلاعات بسیار مهمی هستند که می توانند به ما در یافتن مسیر، رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و تشخیص درست حقوق خود در حین رانندگی کمک کنند.

به همین دلیل در کشیدن آن ها باید از رنگ های بسیار باکیفیتی استفاده شود که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا عبور و مرور خودروها و عابران پیاده، رنگ خود را از دست ندهند. اینجا است که مفهومی به نام رنگ ترافیکی مطرح می شود.

کاربرد های رنگ ترافیکی

رنگ های ترافیکی می توانند در مکان های مختلفی استفاده شوند. این مکان ها عبارتند از:

  • خط کشی سالن های ورزشی ، مسیر های مسابقات خودرو و مسیر حرکت در فرودگاه
  • مشخص نمودن فضای پارکینگ ، جهت مسیر حرکت، محدوده لاین ها و حریم جاده
  • کشیدن نماد های ترافیکی مانند؛ ایست، اتوبوس، خطر، حرکت و…
  • خط کشی خطوط عابر پیاده ، خیابان ها، بزرگراه و جاده ها

کاربرد های رنگ ترافیکی | شرکت پخش رنگ تهران

ویژگی های رنگ های ترافیکی

رنگ ترافیکی به دلیل اینکه در محل های پررفت و آمد مورد استفاده قرار گرفته و به طور دائم در معرض عوامل محیطی مانند نور خورشید، برف یا باران است؛ باید ویژگی های خاصی داشته باشد.

البته این ویژگی ها در انواع رنگ های ترافیک متفاوت بوده و به همین دلیل هریک از آن ها در جای خاصی به کار می روند.

  • قدرت نفوذ بالا : برای اینکه رنگ ترافیکی بتواند به مدت زیادی ثبات خود را حفظ کند؛ باید قدرت نفوذ بالایی داشته باشد. به این معنا که باید بتواند به خوبی در سطح زیرین خود مانند آسفالت نفوذ کرده و در نتیجه در اثر عوامل مختلف از بین نرود.
  • مقاومت در برابر اشعه های خورشید : اگر نمی دانید که اهمیت این ویژگی در رنگ ترافیکی چیست باید به شما بگوییم که این نوع رنگ ها بیشتر در فضاهای آزاد مورد استفاده قرار می گیرند؛ به همین دلیل به طور مداوم در معرض آفتاب هستند. اگر تابش آفتاب باعث پریدگی رنگ شده و شفافیت آن را از بین ببرد؛ شهرداری ناچار خواهد بود که هرروز بخش زیادی از نیروهای خود را برای رنگ کردن این خطوط به کار گیرد؛ بنابراین رنگ های ترافیکی باید در برابر اشعه های خورشید و دیگر عوامل محیطی مقاومت خوبی از خود نشان داده و خواص خود را از دست ندهند.
  • عدم تغییر رنگ در اثر عوامل محیطی : در کنار این ها یکی از ویژگی های رنگ های ترافیکی که از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ عدم تغییر رنگ در اثر تابش نور خورشید است؛ زیرا رنگ نشانه های ترافیکی در هدایت رانندگان و یا هشدار دادن به آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین تحت هیچ شرایطی نباید این رنگ ها عوض شده و یا از دست بروند.
  • مقاومت سایشی بالا : رنگ های ترافیکی معمولا بر روی کف جاده یا پارکینگ مورد استفاده قرار می گیرند؛ به همین دلیل تعداد زیادی خودرو یا عابر پیاده از روی آن ها عبور کرده و به این ترتیب اصطکاک بالایی را ایجاد می کنند. این نوع از رنگ ها باید در برابر سایش مقاومت خوبی داشته باشند تا بتوانند در اثر این تردد روزمره تا مدت زیادی حالت اولیه خود را با کمترین میزان تغییر حفظ کنند.
  • سرعت بالای خشک شدن : یکی دیگر از ویژگی های مهم رنگ ترافیکی، سرعت خشک شدن آن است؛ واضح است که افراد نمی خواهند در زمان عبور و مرور در جاده یا پارکینگ، رنگ ترافیکی به قسمت های مختلف خودرو مانند تایر نفوذ کند. بنابراین رنگ های ترافیکی باید به محض استفاده، خشک شده و به دیگر اشیا نفوذ نکنند.

خشک شدن رنگ ترافیکی | شرکت پخش رنگ ترافیکی

رنگ ترافیکی از چه موادی ساخته شده است؟

بسیاری از افراد نمی دانند که مواد تشکیل دهنده رنگ ترافیکی چیست و چه چیزی باعث شده که این رنگ ماندگاری بسیار زیادی داشته است.

به همین دلیل در این بخش می خواهیم اصلی ترین مواد تشکیل دهنده این رنگ را به شما معرفی کنیم. این مواد عبارت اند از:

  • رزین اکریلیک : رزین اکریلیک یک ماده پلیمری است که مقاومت شیمیایی و فوتو شیمیایی بسیار زیادی داشته و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. مزیت این نوع از رزین ها، پوشش دهی بالا و سمی نبودن آن ها است. این ماده در برابر آب و رطوبت نیز مقاومت خوبی از خود نشان داده و در برابر اشعه UV و ویژگی های جوی نیز بسیار ایمن است. این ماده دارای تنوع بسیار زیاد و سختی خوبی بوده و شفاف است.
  • ترموپلاست : ترموپلاست ماده ای پلیمری است که بدون تغییر در ویژگی های شیمیایی ذوب شده و می توانند به سایر پلیمرها متصل شوند. این مواد دارای مقاومت حرارتی بسیار خوبی بوده و خواص مکانیکی آن ها در اثر افزایش دما تغییر چندانی نمی کند.
  • کلرو کائوچو : رزین کلرو کائوچو از زنجیره های پلیمری انعطاف پذیر ساخته شده و به شکل پودری سفید رنگ در بازار موجود است. در این ماده حدود ۶۵ درصد کلر به کار رفته و گزینه خوبی برای پوشش دهی سطوح سیمانی، فولادی یا آهنی هستند. به همین دلیل یکی از مواد اصلی در رنگ های صنعتی و ترافیکی هستند. این ماده قادر است تا دمای ۶۰ درجه سانتی گراد را تحمل کرده و در برابر اسیدهای معدنی نیز بسیار مقاوم است.
  • وینیل : وینیل نیز نوعی پلاستیک است که از ترکیب موادی مانند اتیلن و کلر ساخته می شود. این ماده استحکام بسیار زیادی در برابر اشیا تیز داشته و بسیار با محیط زیست سازگار است؛ زیرا حدود ۵۷ درصد از آن از نمک طعام ساخته می شود.

۴ نکته مهم در انتخاب انواع رنگ های ترافیک

در نمونه های مختلف راهنمای انتخاب رنگ ترافیکی به این نکته تاکید شده است که باید به قوانین ایالتی و ملی توجه ویژه ای شود؛ زیرا شهرداری هر منطقه قوانین خاص خود را برای علامت گذاری هر جاده دارد و باید رنگ موردنظر برای اجرای این چارچوب ها مناسب باشد.

در ادامه به برخی از مهم ترین نکاتی که باید در خرید این رنگ ها در نظر داشته باشید، اشاره کرده ایم.

  1. ملاحظات زیست محیطی : یکی از مهم ترین نکات در خرید رنگ ترافیکی، ملاحظات زیست محیطی است که توسط شهرداری هر منطقه مشخص می شود. برای مثال در بسیاری از شهرهای دنیا، مقدار VOC موجود در رنگ دارای حساسیت بالایی است. بنابراین باید رنگ هایی را خریداری کنید که میزان VOC کمی را در هوا منتشر می کنند. برای اطلاعات بیشتر درباره این محدودیت ها، معمولا شهرداری ها نقشه ای را منتشر می کنند که با استفاده از آن می توان از این محدودیت ها اطلاع حاصل کرد.
  2. مکان کاربرد رنگ ترافیکی : بسته به اینکه رنگ ترافیکی در چه مکانی استفاده می شود؛ باید ویژگی های متفاوتی داشته باشد. بر این اساس ویژگی رنگ هایی که در جاده ها مورد استفاده قرار می گیرند با رنگ های ترافیکی باند فرودگاه ها و پارکینگ ها متفاوت است. واضح است که تنها رنگ هایی با ثبات رنگی و ماندگاری بالا را باید در مکان های پررفت و آمد و شلوغ مورد استفاده قرار داد. این در حالی است که در مناطقی مانند باند فرودگاه که نیاز به دید بیشتری دارند و علائم باید از فاصله دور قابل مشاهده باشند؛ باید از رنگ هایی با بازتاب زیاد استفاده شود. بنابراین پیش از اقدامم برای انتخاب رنگ ترافیکی، باید بدانید که می خواهید این رنگ را در چه مکانی مورد استفاده قرار دهید.
  3. تاثیرپذیری از شرایط محیطی : یکی دیگر از نکات مهم در راهنمای انتخاب رنگ ترافیکی، تاثیرپذیری آن از شرایط محیطی است. بسته به اینکه میزان نفوذ رنگ در سطح زیرین خود چقدر بوده و اندازه رنگ دانه های آن چقدر باشد؛ دوام و ماندگاری آن ها متفاوت خواهد بود. برای مثال رنگ هایی که بر پایه آب هستند؛ نباید در محیط های مرطوب مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین رنگ هایی با رنگ دانه های باکیفیت باید در جایی استفاده شوند که مقادیر زیادی از اشعه UV در آنجا وجود دارد.
  4. دانه بندی مناسب : برای اینکه رنگ های ترافیکی بتوانند نور را از خود بازتاب کرده و بهتر در معرض دید قرار بگیرند؛ در آن ها از دانه های شیشه ای استفاده می شود. مقدار این دانه ها در رنگ می تواند تعیین کننده قدرت بازتاب آن باشد. بنابراین باید در زمان خرید رنگ های ترافیکی دقت کنید که به چه میزان از این بازتاب نیاز دارید و رنگی با همان ویژگی دلخواه را خریداری نمایید.

انواع رنگ ترافیکی

رنگ های ترافیکی بر اساس معیارهای مختلفی طبقه بندی می شوند که در راهنمای انتخاب رنگ ترافیکی بسیار تاثیرگذار است.

متاسفانه برخی از افراد بدون دانستن اینکه انواع رنگ ترافیکی چیست و چه ویژگی هایی دارد؛ اقدام به خرید می کنند. همین امر موجب می شود که نتوانند نتیجه دلخواه را به دست آورند.

انواع رنگ ترافیکی | شرکت پخش رنگ ترافیکی

دسته بندی رنگ های ترافیکی بر اساس شیوه اختلاط

یکی از معیارهای مهم برای طبقه بندی این نوع از رنگ ها، شیوه اختلاط آن ها است. بر این اساس رنگ های ترافیکی در دو دسته قرار می گیرند:

رنگ های ترافیکی سرد

فرایند اختلاط و اجرای رنگ های ترافیکی سرد را می توان در دماهای پایین انجام داد و نیازی به افزایش دما وجود ندارد.

این نوع از رنگ ها بیشتر در معابر کم تردد و فرعی به کار می روند. همچنین در پارکینگ های شخصی نیز می توان برای کاهش هزینه ها، از این نوع رنگ استفاده کرد.

رنگ ترافیکی گرم

رنگ های ترافیکی گرم باید پیش از اعمال بر روی آسفالت تا دمای مشخصی گرم شوند؛ به عبارت بهتر برای تشکیل فیلم رنگ و مخلوط کردن اجزا، نیاز به دمای نسبتا زیادی وجود دارد.

دسته بندی رنگ های ترافیکی بر اساس پایه آن ها

معیار دیگر برای طبقه بندی انواع رنگ های ترافیک، پایه این نوع از رنگ ها است. بر این اساس دسته بندی زیر برای رنگ های ترافیکی وجود دارد:

رنگ های مبتنی بر روغن

رنگ های مبتنی بر روغن یا حلال، از مواد شیمیایی ساخته شده و برای رقیق شدن یا تمیز کردن نیاز به یک حلال خاص دارند. بیشتر این رنگ ها آب را به خود جذب نکرده و با آب شسته نمی شوند؛ به همین دلیل در مناطقی با آب و هوای سرد و پربارش، از این نوع رنگ ها استفاده می شود.

در کنار این ها رنگ های مبتنی بر روغن یخ نمی زنند و می توانند مانع از ایجاد خطر در جاده ها شوند.

رنگ های مبتنی بر حلال

بسیاری از افراد نمی دانند که تفاوت این دو نوع رنگ ترافیکی چیست؛ یعنی رنگ های مبتنی بر حلال چه فرقی با رنگ های مبتنی بر روغن دارند.

رنگ های مبتنی بر حلال که به نام نوع I نیز شناخته می شوند؛ برای رنگ آمیزی کف انبار یا پیست های مسابقه به کار می روند؛ زیرا مقاومت بسیار خوبی در برابر سایش دارند. از سوی دیگر به راحتی خشک شده و درنتیجه می توانند مکان های مختلف را زودتر به بهره برداری برسانند.

رنگ ترافیکی بر پایه آب

رنگ های بر پایه آب بسیار با محیط زیست سازگار بوده و کم هزینه هستند. این نوع از رنگ ها به راحتی با آب شسته می شوند؛ به همین دلی استفاده از آن ها در مکان های مرطوب توصیه نمی شود.

با این حال به سرعت خشک شده و بسیار در دسترس هستند؛ در نتیجه برای مکان هایی مناسب هستند که می خواهند در کمترین زمان ممکن درب های خود را به روی مشتریان باز کنند.

بر اساس تعداد اجزای هر رنگ نیز می توان رنگ های ترافیکی را به دو دسته دو جزئی و سه جزئی تقسیم بندی کرد. رنگ های سه جزئی از رزین اکریلیک، پراکساید و شتاب دهنده ساخته شده اند.

این نوع از رنگ ها بسیار سریع خشک شده و می توان در ضخامت های زیاد از آن ها استفاده کرد. اما در رنگ های ترافیکی دو جزئی، خبری از شتاب دهنده نیست؛ به همین دلیل این نوع از رنگ ها نسبت به نمونه های سه بعدی، به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند.

دسته بندی دیگر رنگ های ترافیکی

از دیگر انواع رنگ های ترافیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رنگ لاستیکی کلر دار

شاید شما آشنایی چندانی با اینکه این نوع رنگ ترافیکی چیست نداشته و تابه حال اسم آن را نشنیده باشید؛ اما باید بدانید که رنگ های پلاستیکی کلردار به دلیل ماندگاری بالایی که دارند؛ در مکان هایی که برای توقف خودروها در کنار خیابان علامت گذاری شده، مورد استفاده قرار می گیرند.

این نوع از رنگ ها در برابر خرد شدن بسیار مقاوم هستند؛ در نتیجه برای خط کشی جاده ها و محل های پررفت و آمد نیز بسیار مناسب هستند. با این حال به دلیل قیمت نسبتا بالا، بیشتر افراد ترجیح می دهند که از گزینه های جایگزین استفاده کنند.

رنگ آلکیدی

این نوع از رنگ ها که مبتنی بر حلال هستند؛ با محیط زیست بسیار سازگار بوده و دوام خوبی دارند. به همین دلیل بیشتر برای روسازی از آن ها استفاده می شود.

همچنین از این نوع رنگ ها برای کشیدن خطوط اطراف زمین در سالن های ورزشی استفاده می شود؛ زیرا در اثر سایش توپ یا فعالیت بازیکنان، رنگ خود را از دست نداده و به راحتی قابل تشخیص هستند. به همین دلیل می توان به راحتی قوانین بازی را اجرا کرد.

رنگ آلکیدی | شرکت پخش رنگ تهران

رنگ ترموپلاستیک

این نوع از رنگ ها را می توان هم به صورت سرد و هم گرم مورد استفاده قرار دارد. رنگ های ترموپلاستیک بسیار بادوام بوده و در برابر عوامل محیطی و نور خورشید ثبات خود را از دست نمی دهند. به همین دلیل برای خط کشی جاده ها یا استفاده در فضاهای آزاد بسیار مناسب هستند.

رنگ بازتابنده

رنگ های بازتابنده بیشتر در باند فرودگاه ها یا پیست های اتومبیلرانی استفاده می شوند؛ زیرا در این محل ها باید نشانه ها از فاصله دور یا در سرعت زیاد قابل تشخیص باشند. این نوع از رنگ ها معمولا قیمت بالایی داشته و به همین دلیل در مکان های محدودی مورد استفاده قرار می گیرند.

دانه های شیشه ای موجود در رنگ های بازتابنده باعث می شود که در شب به خوبی قابل مشاهده باشند. به همین دلیل برای خط کشی جاده های تاریک و خیلی شلوغ نیز از آن ها استفاده می شود.

منبع: پخش رنگ تهران

  • bestpak bestpak